פסטה קישואים עם פסטו ועגבניות מיובשות

מצרכים:

5-6 קישואים

3 שיני שום קצוצות דק

כף גדושה פסטו בזיליקום*

15-20 עגבניות מיובשות*

מלח , פלפל

אופן ההכנה:

מקלפים את הקישואים בקולפן פסים. (אם אין ניתן לקלף בקולפן רגיל ולחתוך לרצועות דקות) עד לחלק בו נמצאים הגרעינים של הקישוא. (את החלק שנשאר שומרים לפשטידת קישואים)

עגבניות מיובשות:

חותכים עגבניות אדומות בשלות לרבעים. מוציאם את המיץ (שומרים למטבוחה, שקשוקה או כל תבשיל אחר המצריך מיץ עגבניות), מפזרים מלח גס ושמים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות. כאשר העגבניות מצטמקות מנמיכים את הטמפרטורה ל-100 מעלות עד לייבוש מוחלט.

שמים בצנצנת, מכסים בשמן זית, שום קצוץ לקוביות קטנות ועשב תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר)

פסטו בזיליקום:

  • 2 כוסות עלי בזיליקום
  • 1/4-1/2 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום
  • חופן אגוזים ושקדים כתלות בסמיכות ובמרקם הרצוי.
  • מלח ופלפל

טוחנים הכל במעבד מזון.

מחממים מעט שמן זית ומאדים את רצועות הקישואים. מוסיפים את השום, את העגבניות והפסטו . מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם

בתאבון!

מתכון של נעמה הורוביץ – דיאטנית קלינית בלוד