green and red healthy food

מתכון סלט קינואה בחמישה צבעים – בריאות במיטבה

בתוך סלט קינואה מתחבאים חמישה צבעי ירקות ופירות שהם המתכון לבריאות טובה. בכל אחת מקבוצות הצבע יש פיטוכימיקלים שונים המגינים על הגוף מפני מחלות.

כ- 10 מנות, כל מנה מכילה: 80 קלוריות, 1 מנת פחמימה.

מצרכים:

  • 1 כוס קינואה יבשה
  • 2 גזרים בינויים
  • רבע בצל סגול
  • 1 כוס נענע קצוצה
  • 1 כוס פטרוזליה קצוצה
  • רבע כוס חמוציות מיובשות
  • רבע כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1 כף שמן זית
  • כף מיץ לימון
  • 1 כפית מלח גס

הוראות הכנה

  1.  להרתיח  כוס 1 קינואה יבשה בשתי כוסות מים, למשך 5 דקות בלבד.  להוריד מהאש ולסנן במסננת, לחכות שיתקרר.
  2. בקערה נפרדת לקלף את הגזרים ולרסק בפומפייה גסה
  3. לפרוס בצל סגול לפרוסות דקות
  4. להוסיף כוס נענע קצוצה
  5. להוסיף כוס פטרוזיליה קצוצה
  6. להוסיף 1/4 כוס חמוציות מיובשות
  7. להוסיף 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
  8. להוסיף הכל לקינואה המבושלת לאחר שהתקררה
  9. לתבל בשמן זית, מיץ לימון ומלח גס – ולערבב.
  10. לשמור במקרר.

בתיאבון!

מתכון של אופירה כ"ץ-שופן דיאטנית קלינית – בבאר שבע