לביבות עדשים

לביבות עדשים

המודעות לבריאותנו ולרווחת אלו שמשמשים מקור עיקרי לברזל וחלבונים הביא איתו טרנדים וצורות שונות בהן ניתן להעניק לגוף את כל מה שהוא צריך ואף יותר מכך. תזונה צמחית ללא כל ספק בעולמנו המתועש הינו מצרך נדיר, מתכון לביבות עדשים שניתן לשים בתוך לחמניה עשויה מחיטה מלאה יכול להחליף את ההמבורגר שאנו כל כך אוהבים.

עדשים מלאות בברזל, אבץ, שלל סיבים תזונתיים, חלבונים, חומצה פולית ועוד.

מרכיבים

  • 3/4 כוס עדשים כתומות
  • 1 תפ"וא בינוני קלוף
  • 1 קישוא בינוני קלוף
  • 1 גזר בינוני קלוף
  • קמח חומוס
  • שום
  • פטרוזיליה טריה קצוצה
  • מלח ופלפל
  • שמן צמחי

אופן הכנה

  • מבשלים 3/4 כוס עדשים כתומות (ניתן להוסיף בצל) לפי ההוראות שעל השקית.
  • בסיר נפרד מבשלים תפו"א בינוני, קישוא וגזר עד שניתן להחדיר סכין בקלות דרכם
  • לאחר מכן טוחנים עד למרקם מעט 'גושי'.
  • מערבבים את הכל יחד, מוסיפים 22 כפות קמח חומוס ומתבלים בשום, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
  • על מגש לתנור מניחים נייר כסף ומברישים מעט שמן צמחי בכדי למנוע הידבקות.
  • מחממים בתנור בחום של 180 מעלות לכ-40 דקות.

בתיאבון!