אושפלאו בוכרי – כל אבות המזון בסיר אחד

מתכון לסיר אושפלאו המתאים 6-8 סועדים רעבים:

מצרכים:

  • 4 כוסות אורז
  • 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות גדולות
  • 3 בצלים גדולים קצוצים
  • 5 גזרים מקולפים, חתוכים לרצועות
  • 3 כפות צימוקים (אם רוצים)
  • מלח, פפריקה ופלפל שחור

אופן ההכנה:

  • משרים את האורז במי ברז
  • מטגנים את הבשר על אש גבוהה, עד שהוא משחים מכל הצדדים, מתבלים במלח, פפריקה ופלפל שחור, מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים כשעה וחצי
  • בסיר נפרד, מאדים את הבצל הקצוץ ומטגנים ב-3 כפות שמן
  • מוסיפים את הגזר החתוך לבצל המאודה ומאדים כ-15 דקות על אש קטנה
  • מוסיפים את הבשר המבושל ושומרים את הנוזלים בסיר בו התבשל
  • מסננים את האורז ומפזרים אותו מעל הבשר, כך שיכסה אותו.
  • אפשר להוסיף  צימוקים
  • מוסיפים את המים בהם התבשל הבשר ומים רותחים – בסה"כ 6 כוסות מים
  • מתבלים ב- 2 כפיות מלח ומעט פלפל שחור, מביאים לרתיחה ומקטנים את האש, עד שכל הנוזלים נספגים.
  • כשמוזגים, אפשר להפוך את הסיר על כלי הגשה, כך שהגזר והבשר מקשטים את האורז.

בתיאבון!

ממבחר המתכונים של הדיאטניות הקליניות של אופטימל דיאט