עוגיות שקדים

עוגיות שקדים

חלקנו נמנעים מאכילת שקדים בשל ערכם הקלורי הגבוה. אך אולי לא ידעת כי אכילת שקדים במידה (בערך כ-7 ביום ) תספק לגופכם כמות נאותה של ויטמינים כגון ברזל וסידן. חלבונים, מינרלים וחומצות שומן שונות. וכל זה בתוך עוגיות שקדים שכיף לנשנש לצד כוס קפה.

בנוסף שקדים מגבירים את תחושת השובע ובכך מסייעים לירידה במשקל. תורמים לבריאות הלב וכלי הדם, מחזקים את העצמות ומסייעים להורדת לחץ דם.

השקדים שאנחנו כל כך מפחדים מהם הם לא הטריים והבריאים שכדאי מאוד לאכול אותם פעם ביום כמו שאר שלל האגוזים הטריים שניתן למצוא. הבעיה היא עם האגוזים הקלויים שמאבדים את ערכם התזונתי בתהליך הכנתם, קל להשיגם בקיוסק הקרוב לביתכם ואם להיות כנים – הם גם טעימים הרבה יותר אבל לאחר שקולים ומעבדים אותם כבר אי אפשר לקרוא להם באמת שקדים, אלא יותר חטיף שקדים מומלח.

רכיבים

200 ג' שקדים מולבנים
20 ג' אבקת סוכר
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1.5 כפיות סילאן
1 חלבון ביצה
אפשר להוסיף 1 כפית סיבים

אופן הכנה – מאוד פשוט!

טוחנים את השקדים, מערבבים את הכל ו….לתנור ב 180 מעלות. עד שנהיה זהוב וקריספי מבחוץ.
(כ-16 יחידות, כ-900 קלוריות לעוגייה)

בתיאבון!

מתכון של מורן לופטין – דיאטנית קלינית ברחובות